Which Route Am I Going To?

Ahlan + Wasahlan = Assalamualaikum...

Salam alaik. Alhamdulillah ana dapat further study dekat uitm tapah dalam course diploma sains. At first,ana macam tak percaya lah kan sebab alhamdulillah Allah masih beri peluang untuk ana jadi urologist.But then,I was in dilemma for these past few days. Mana taknya,keputusan untuk interview ipg dalam bidang pend islam has been out and yes,I made it.

So,ana macam Allahu,'sains ke agama aku nak pilih niii?'.I've been thinking about this everyday. Ana memang nak sesangat jadi urologist,ganti Dr Maher dekat KPJ 19.Urologist in Malaysia sangat sedikit which is most MO macam taknak sambung dalam bidang tu.Yelah kan,sape nak jadi pakar salur urinari,ana je nak.Hahahahaha but then,ana macam,layak ke aku ambik medic? Mampu ke aku nak belajar those bio phy chem yang more advance sedangkan subjek sains waktu spm mampu kredit je? Science is tough,apatah lagi medicine. Ana nangis tiap2 malam memikirkan kemampuan ana yang tak setanding cita2 ana. I've tried my best,but it isn't working.*im crying rn*

Otak ana lebih menjurus kepada bidang agama. Alhamdulillah syariah,quran sunnah and arabic  subject is easier for me. Ana redha. Ana dah buat keputusan. I'll go for ipg. Biarlah impian ana terkubur bersama tangisan ana. Ana sedar,bukan semua impian untuk kita kejarkan. Work hard may work but not for me. Ana bukan nak putus asa,tapi ana sedar kemampuan ana. Ana harap,ana mampu membawa bidang agama ke peringkat lebih tinggi.Insya Allah.

Doakan ana khamis ni ye kawan2. Maaf post kali ni agak emotional sikit hehehehe macam tak biasa.Wassalam.



Everything Good Is From Allah SWT, Praise Only Him: Alhamdulillah :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 
AISYAH BADRUL COPYRIGHTED.ALL RIGHT RESERVED.